Houtworm bestrijder.com

Bestrijding van houtworm met 10 jaar garantie.
Gediplomeerde houtwormbestrijder volgens het KAD en EVM.

huisboktor Informatie over de huisboktor.

De Huisboktor is het soort waar men het vaakst over hoort. Vooral aangezien deze de grootste schade aan kan richten aan houten constructies.


Ook hier kunnen we het onderscheid maken tussen verschillende soorten Boktorren. Er is echter maar één soort Boktor die veel schade aanricht in huishoudens in Nederland en dat is de Huisboktor.

De Huisboktor behoort onder de houtworm categorie tot de groep van de drooghoutboorders.

De Huisboktor is 10 tot 25 mm lang. De kleur van dit beestje is bruinzwart en hij heeft 2 grijskleurige vlekken op zijn rug. Ook zijn de lange voelsprieten zeer kenmerkend voor deze soort Houtworm.
De Houtworm zelf, oftewel de larve van de Huisboktor, kan aan zijn 30 mm lange, en geel en wit-achtige lijf. Deze Houtworm heeft zeer goed ontwikkelde kaken waarmee hij gemakkelijk door het hout kan vreten ( boren ) en hierdoor zeer ernstige schade aan houtwerk kan richten. Dit type ongedierte heeft een drie paar pootjes een zijn lijf.
Ook kunt u de aanwezigheid van deze Houtwormen herkennen aan de sporen die ze achterlaten in het hout. De schade die ze aanrichten in de vorm van sporen heeft namelijk een ovale vorm en is ongeveer 6 tot 9 mm in doorsnede. De gaten hebben een rafelige rand